Terug

Columns

Watchlist

Must read: Koersen op 2008-niveau

Door IEXProfs Redactie
op 11 januari 2021 10:00

De grote rotatie gaat verder
Na een niet al te best beursjaar verwacht dividendbelegger Jorik van den Bos dat de rotatie van groei- naar waarde-aandelen, die met de komst van het eerste vaccin van start ging, de komende tijd doorzet. "Het waarderingsverschil tussen groei en waarde is nog steeds heel groot."

Covid-19 liveblog: Opkomende markten profiteren
Hoe denken beleggingshuizen over de effecten van de coronapandemie? Schroders zoekt het in de opkomende markten, Loomis Sayles, BlackRock en J.P. Morgan AM gaan voor risk-on, Optimix en Kempen kopen ook aandelen bij, en meer opinies. Overigens houdt JP Morgan AM de corona-ontwikkelingen nauwlettend bij. Must see.

Goldman Sachs rekent op een heerlijke zomer
Goldman Sachs heeft de verwachtingen voor de Amerikaanse economie flink opgetrokken. Biden en vaccins kunnen de groei aanjagen tot het hoogste niveau sinds 1984. Dat leidt overigens wel tot een flink hogere inflatie.

Trump blokkert Chinese betaalapps
Kort voor hij officieel vertrekt als president gooit Donald Trump nog even een knuppel in het toch al onrustige hoenderhok. Middels een decreet blokkeert hij de dienstverlening van een achttal Chinese betaalapps in de Verenigde Staten, waaronder grote namen als Alipay en WeChat. Is dat erg?

Tech onder druk
Amerikaanse blue wave kan wel eens slecht uitpakken voor Amerikaanse techbedrijven.

Tech is wel super winstgevend

20 belangrijke beleggingslessen
Ga er maar rustig voor zitten. Ene Charlie Bilello legt nog maar eens uit, in woord en grafiek, waar het in beleggen om draait.

Blue wave ontlast Fed
Lees ook de analyse van Pimco, het grootste obligatiehuis ter wereld.

Zijn aandelenkoersen te hoog?
Volgens de Buffett-indicator wel.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's).

  • Rendement IEXFonds 40 (afgelopen drie maanden) +6,98%
  • Rendement Index 20+ (afgelopen drie maanden) +5,64%

Kansen voor Amerikaanse schalie
Productieberking OPEC+ pakt waarschijnlijk positief uit voor Amerikaanse schalie-oliebedrijven, meldt Reuters.

Niet goud, zilver, maar platina

Daar gaat de Turkse lire weer

Subsidie elektrische auto's alleen nog voor tweedehandsjes
Wie dit jaar nog een subsidie wil bij de aanschaf van een elektrische auto zal genoegen moeten nemen met een tweedehands exemplaar. Het beschikbare geld voor nieuwe elektrische auto's is namelijk al lang en breed op. Bij de tweedehandsjes is er echter nog een behoorlijk bedrag over.

Retailbeleggers opgelet

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.