Terug

Columns

Watchlist

TA: Geduld

Door Royce Tostrams
op 19 november 2020 07:30

De Europese beurzen maken de laatste dagen even pas op de plaats na de forse stijging van de afgelopen weken. Hoewel de koersen een adempauze hebben ingelast, liggen de technische plaatjes er nog prima bij.

Beleggers lijken te wachten op nieuwe richtinggevende impulsen, maar blijven per saldo uitgaan van een positief vervolg. Bij verschillende Europese indices zien we dat belangrijke weerstanden langzaam worden opgezocht en gebroken.

Nederlandse beurs komt op adem

De AEX-index is recent opwaarts uitgebroken boven de toppen van de afgelopen maanden. Deze uitbraak is met hoge omzetten en een koersgat gepaard gegaan. Dit duidt op koopkrachtige vraag onder beleggers.

Een serieuze terugval richting de oude toppen heeft nog niet plaatsgevonden. Dit geeft aan dat beleggers bereid zijn om op hogere niveaus in te stappen. Volgende koersdoel ligt nu op de top van februari rond 632 punten.

Steun vinden we rond 589 punten en daaronder rond het uitbraakniveau op 574 punten. Zolang de koers hierboven blijft, is de uitbraak geldig en kan er voorlopig omhoog worden gekeken.

De Belgische beurs breekt nipt door de weerstand

De beurs van Brussel (Bel 20-index) verbetert, maar de uitbraak boven weerstand 3.593,99 punten (gevormd op 21 juli) is nog te nipt. De recente serie hogere koersbodems geeft al aan dat beleggers op hogere niveaus (bij-) kopen.

Het technische beeld klaart verder op indien de weerstand 3.593,99 punten (gevormd op 21 juli) op basis van de slotkoers definitief opwaarts wordt gebroken. Steun voor de Bel 20-index ligt rond 2.998,54 punten (bodem van eind oktober).

De CAC 40-index oogt sterk

De Franse beurs (CAC40-index in Parijs) heeft recent zowel de dalende trend als een oude weerstand gebroken, waarmee een technische verbetering is opgetreden.

De CAC40 kan nu oplopen richting de volgende weerstand 6.111,41 punten (gevormd op 19 februari).

Een nieuwe duidelijk hogere koersbodem boven de oude toppen zal de uitbraak valideren en de technische verbeteringen bevestigen. De bodem dient dan te worden gevormd boven de top van oktober rond 5.000 punten.

Duitse beurs stuit op weerstand

De Duitse beurs (DAX-index in Frankfurt) heeft binnen de neutrale trend, rond weerstand 13.313,90 punten (gevormd op 21 juli), het koersdoel bereikt. De koers maakt de laatste dagen even pas op de plaats onder deze weerstand.

Het vlakke technische plaatje krijgt een positieve impuls indien deze laatste top wordt gebroken. In dat geval mag men verdere koersstijgingen tegemoet zien. Na een uitbraak boven weerstand 13.313,90 punten wordt de all-time high op 13.795,24 punten het volgende opwaartse koersdoel.

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

  • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
  • Concrete koop- en verkooptips
  • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.