Terug

Columns

Watchlist

Bitcoin: koers breekt uit! Of toch niet

Door Madelon Vos
op 3 juni 2020 17:00

Hoera! De koers van bitcoin stond dinsdag op $10k. De opwaartse uitbraak uit de grote driehoek was een feit.

Het was alleen slechts van korte duur, want ten tijde van schrijven bungelt de koers zo rond de $9500. Naar deze uitbraak was lang uitgekeken, omdat hij zeer veel koerspotentie heeft.

Voor we kijken naar de koersuitbraak, wil ik eerst even terug naar het model van PlanB. Het STF-model is veelbesproken. Op 1 juni publiceerde PlanB de onderstaande tweet:

Zoals je ziet in de bovenstaande afbeelding, is de eerste rode stip zichtbaar. De vraag is nu echter of het model standhoudt en zo ja, of dit de start is van de nieuwe bullmarkt.

Toch geen breakout

We hadden het natuurlijk gehoopt, maar het mocht niet zo zijn. Althans, vooralsnog. De koers is helaas weer terug de driehoek in geschoten. Het was dan ook geen breakout, maar een fakeout.

Kijkend naar de daggrafiek zien we momenteel het volgende.

Klik om te vergroten

De koers bevindt zich nog steeds – of eigenlijk opnieuw – binnen de grote groene driehoek. Dit betekent dat we weer moeten wachten op een uitbraak boven de groene/witte lijn. Deze uitbraak dient plaats te vinden op hoog volume, anders is de kans op een nieuwe fakeout zeer groot.

Klik om te vergroten

Op de bovenstaande grafiek is te zien dat zich binnen de grote groene driehoek ook een witte driehoek bevindt. Die moet u in de gaten houden. Een uitbraak uit deze driehoek kan een koersbeweging van meer dan $1000 teweegbrengen.

Het wachten is nu op die uitbraak. Deze dient – net als de uitbraak uit de grote driehoek – op hoog volume plaats te vinden.

Samenvatting

  • Koers bevindt zich opnieuw in de grote driehoek, na een fakeout;
  • Wachten is op uitbraak uit de witte driehoek, wat een beweging van $1000 tot gevolg zal hebben;
  • De uitbraak kan zowel omlaag als omhoog plaatsvinden.
Madelon Vos is crypto-analist en volgt sinds 2013 de cryptomarkt op de voet. Naast columnist voor IEX Crypto is Madelon co-host van de BNR’s Cryptocast en doet zij de wekelijkse crypto-update in de ochtendspits voor hetzelfde bedrijf. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Bij cryptovaluta is de volatiliteit vaak hoog. Ontwikkelingen zoals beschreven in crypto-analyses kunnen dus ingehaald worden door de actuele ontwikkelingen.

Volg @Misssbitcoin op Twitter of www.madelonvos.nl

Gerelateerde aandelen21:59:58

  BTC/EUR
8.048,1500
-81,4600
-1,00%
  BTC/USD
9.048,2100
-61,5200
-0,68%