Terug

Columns

Watchlist

IEX in Actie: Veel Gestelde Vragen

Door IEX in Actie
op 3 juni 2020 10:30

Inmiddels hebben zich vele duizenden beleggers in Rabobank Certificaten aangesloten bij de IEX-actie, in verzet tegen het besluit van Rabobank om de vergoeding op deze certificaten te schrappen.

Logischerwijs ontvangen wij van veel gedupeerden vragen over de actie en de verwachte vervolgstappen. Hieronder de antwoorden op de meest gestelde vragen. 

Hoe onderneemt IEX juridische actie?

Wij zijn op dit moment in gesprek met gespecialiseerde claimorganisaties en kijken of samenwerking zinvol is. Daarnaast hebben we de casus voorgelegd aan juridisch experts die met ons van oordeel zijn dat de handelwijze van Rabobank in de gegeven omstandigheden onrechtmatig is.

Moeten beleggers een financiële bijdrage leveren?

In deze fase nog niet. Als de kosten hard oplopen is het mogelijk dat een bijdrage wordt gevraagd. Op dat moment kan de Rabobelegger zelf bepalen of hij of zij meedoet en wil bijdragen. Het is mogelijk dat we voor IEX Premium-leden in dat geval geen of een lagere bijdrage vragen.

Kunnen betrokkenen meehelpen?

We zijn bezig met de inrichting van de stichting. Daarnaast willen we een klankbordgroep van vier gedupeerde beleggers maken om zo de te nemen stappen te kunnen toetsen.

Wat gebeurt er met het antwoord van Rabobank op de IEX-brief?

We hebben Rabobank-ceo Wiebe Draijer uitgenodigd voor een gesprek. Liever dan juridische procedures hebben we een oplossing voor de gemiste uitkeringen en de hervatting in oktober. 

Maakt het uit of ik al verkocht heb?

Ja, voor beleggers die destijds verkocht hebben, staat de schade vast. Het is mogelijk dat bij een eventuele oplossing of bij een juridische procedure onderscheid wordt gemaakt tussen houders en ex-houders van de Certificaten.

Naar het volledige overzicht van Vragen en Antwoorden over de IEX-actie

 


IEX in Actie is een stichting (i/o) die namens groepen beleggers actie onderneemt. Op dit moment treden wij op namens een groot aantal houders van Rabobank Certificaten, die zijn gedupeerd door het stopzetten van de rentevergoedingen op deze producten.