Terug

Columns

Watchlist

Must read: Liever Amsterdam dan Brussel

Door IEXProfs Redactie
op 3 juni 2020 10:00

Foute data kosten beleggers geld
Door de gigantische groei van digitale persoonsgegevens komen in enkele landen de privacy en mensenrechten nog meer in het geding. Het is een ontwikkeling die beleggers maar beter goed in de gaten moeten houden, want volgens Masja Zandbergen, hoofd ESG-integratie bij Robeco, vormt schending van de digitale mensenrechten een steeds groter beleggingsrisico.

COVID-19 liveblog: Wat zeggen de beleggingshuizen?
Vecht niet tegen Fed en tech, extra kansen dollarobligaties EM, op naar PEPP+, disruptie versnelt, 8 crisislessen, acties centrale banken leiden (nog) niet tot inflatie, en nog veel meer opinies.

Helaas, alternatives verminderen portefeuillerisico NIET

Waarom wel Amsterdam en niet Brussel

Beetje duur
De prijs van tail risk hedging (beleggen voor het geval een troep zwarte zwanen voorbij zwemt) is onrendabel hoog. Wel een interessant verhaal.

Aandelen gezondheidszorg overgewaardeerd
"Bedrijven die in de race zijn om een coronavaccin krijgen momenteel hoge waarderingen." Morningstaranalist Alex Morozov is daarom op zoek naar minder bekende namen in de gezondheidszorg. 

Rutte, staak het verzet!

Gelijk gewogen of op basis van beurswaarde
Welke benchmark (index) levert beleggers het meeste op?

Nieuws, media, markten
Hoe historisch over de beurs wordt bericht. Reuze leuk om te lezen. Wel Engels.

Vijf gevolgen van de oliecrash
De olie- en gasprijzen hebben zich na de crash in april enigszins hersteld. De effecten voor de lange termijn zijn echter enorm. Sarasin signaleert vijf trends.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

De ene grondstof is de andere niet

Waardevolste Nederlandse merken
Op de beurs is er weinig van te merken maar banken zijn goed vertegenwoordigd in de top vijftig van meest waardevolle Nederlandse merken. Niet geheel verrassend zijn het ABN AMRO (8e), ING (3e) en Rabobank (4e) die het hoogst eindigen. Alle drie eindigen ze in de top tien. Een keer welke grote brekebeen op 1 staat.

 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.