Terug

Columns

Watchlist

TA: Hogere AEX-bodem

Door Royce Tostrams
op 2 juni 2020 07:30

Gisteren gaf ik aan dat het de AEX-index ontbreekt aan vitaliteit en kracht. Desondanks zie ik onder de oppervlakte, met name in het omzetprofiel, dat er weer vers geld de markt instroomt.

Vandaag bekijk ik de AEX, alsmede de moneyflow-indicator van de Nederlandse beurs.

Hogere bodem

In de dip van de Nederlandse beurs van afgelopen dagen tekent zich een nieuwe hogere bodem af. De opmars van de AEX wordt gevalideerd, omdat hij boven de voormalige weerstand rond 528,68 wordt gevormd. Het positieve technische plaatje krijgt bovendien een nieuwe impuls als ook de laatste top wordt gebroken. Ons eerstvolgende koersdoel ligt rond weerstand 562,26 (gevormd op 5 maart).

Vers geld

De moneyflow-indicator krult langzaam omhoog. Op korte termijn worden de recente toppen van deze indicator gepasseerd, wat suggereert dat de instroom van kapitaal toeneemt. Met andere woorden er komt meer vers geld in de markt, dan er aan de beurs wordt onttrokken. De instroom is dus groter dan de uitstroom.

De moneyflow-indicator van de AEX geeft de onderliggende geldstromen van de Nederlandse beurs weer. In de berekening van deze indicator worden de beursomzetten op het Damrak en het koersgedrag cumulatief verwerkt. Een stijgende moneyflow duidt op de instroom van vers kapitaal.

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

  • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
  • Concrete koop- en verkooptips
  • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.