Terug

Columns

Watchlist

TA: Handelsdeal zit in al de koersen

Door Royce Tostrams
op 14 januari 2020 07:30

Wall Street ligt er technisch prima bij, hoewel de ondertekening van de handelsdeal tussen China en de VS al is ingeprijsd.

De beurshandel staat deze week in het teken van de ondertekening van de Fase 1-handelsdeal tussen China en de VS. Woensdag ronden China en de VS de eerste fase van de onderhandelingen af. Op Wall Street zijn de aandelen al behoorlijk vooruitgelopen op de recente positieve ontwikkelingen.

Ik veronderstel dus dat het grootste positieve effect van de deal al in de koersen zit, die er technisch prima bijliggen.

Kernkwesties

De Amerikaanse Kamer van Koophandel meent dat de ondertekening van fase 1 van de handelsovereenkomst geen einde maakt aan de handelsoorlog tussen de economische grootmachten.

De KvK geeft aan dat er nog geen structurele oplossingen bestaan voor bepaalde "kernkwesties", zoals de Chinese subsidies voor staatsbedrijven en beleid dat zorgt voor een ongelijk speelveld.

Veel sceptici vragen zich af of de overeenkomst kan standhouden; men denke hierbij aan de enorme hoeveelheid landbouwproducten die China zou moeten importeren uit de VS als onderdeel van de overeenkomst.

Deze week kijk ik naar de belangrijkste Amerikaanse indices.

Eerst de AEX

Het technische plaatje van de Nederlandse beurs is niet veranderd. De AEX blijft aarzelen binnen de opwaartse trend.

Dow Jones fluctueert in een opwaartse trend

In de recente terugval van 6 januari wist de Dow Jones rond 28.380,30 een hogere bodem achter te laten. Het positieve technische beeld wordt bevestigd omdat de koers boven de top van begin december weet te blijven.

Weerstand ligt rond 31.500,00 (berekend koersdoel). Pas een doorbraak onder steun 28.380,30 zou het technische plaatje wat verzwakken; dan wordt 25.743,50 het volgende neerwaartse koersdoel.

Amerikaanse technologiebeurs veert op in stijgende trendkanaal

De Nasdaq Composite index beweegt in een uptrend, getuige het patroon van hogere toppen en bodems. Er ligt een berekend koersdoel rond 9.600. De steun  rond 8.909,19 (bodem van 30 december 2019) markeert tevens de onderkant van het opwaartse trendkanaal.

Amerikaanse halfgeleiderindustrie dipt binnen de stijgende trend

De SOX index, die het koersverloop van de grootste bedrijven in de Amerikaanse halfgeleiderindustrie weergeeft, valt terug binnen de grenzen van het stijgende trendkanaal.

Zolang de koers boven de voorgaande top weet te blijven, oogt het technische beeld redelijk positief. Er ligt steun op 1.821,86 (bodem van 6 januari). Weerstand ligt rond 2.000 (berekend koersdoel).

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

  • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
  • Concrete koop- en verkooptips
  • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.