Terug

Columns

Watchlist

Liveblog: Beter Bed, ING, NN en Viv

Door Arend Jan Kamp
op 13 januari 2020 16:45

Update 16:45 uur: De financials dus

Oh, wat liggen de financials slecht. Klopt, maar het is wel een beetje een Nederlands fenomeen vandaag.

ING en NN krijgen allebei een verlaging van de analisten, zie verderop in dit blog.

Rest de vraag waarom ABN Amro klopt krijgt. Is dat hierom, ofwel goed voer de balans, maar slecht voor het imago..? Spaarrente naar nul.

 


Update 16:15 uur: Beyond Meat

Daar kiloknalt Beyond Meat alweer door eigen grafiek. Er is geen nieuws, maar wel heel veel momentum. Merk op dat de omzet de laatste dagen vooral na opening is.

 


Update 15:45 uur: De rente daalt... al een eeuw of zeven?!

Wat. Een. Grafiek. Niks meer, niks minder: het is gewoon de reële rente. 

Het is Roelof Salomons die hiermee op de proppen komt. Citaatje van hem op LinkedIn:

Een tijdelijk fenomeen? Maak dat de kat wijs. De enige periode waarin er geen enkele ontwikkeld land was met een negatieve rente was: de jaren 1983-2008. Leuk he? De periode die wij als normaal beschouwen, blijkt juist de abnormale te zijn.

In de reeksen zit alles. Oorlogen. De pest. De verlichting. Uiteenlopend monetaire en politieke regimes. En toch daalde de rente. Waarom? Dat antwoord moeten we u schuldig blijven. Wat moet u hier mee? Vooral niet roepen dat beleggen in obligaties onzin is, omdat de rentes alleen nog maar omhoog kunnen.

Mijn belangrijkste conclusie is voor de pensioenonderhandelaars. Geef niet niet toe aan de lokroep om een hogere rekenrentes! Het bewijs is namelijk nogal overtuigend de andere kant op. Struisvogels.

 


Update 15:35 uur: VS - Europa 1-0

Het is niet eerlijk! Geintje, Wall Street opent hoger, waar de EU... U ziet het. Frappant verschil dat niet zo vaak voorbijkomt en wat met een bescheiden dollardaling van 0,1% niet is te verklaren.

 


Update 14:50 uur: Beter Bed

Beter Bed heeft vrijdag omzetcijfers 2019 en spuit er nu vandoor met +13% op hoog volume. Eerder meldde ik al dat er een gerucht was en dat klopt. ABM Financial News Dow Jones bevestigt dat ABN Amro het koersdoel verhoogt van €2,50 tot €3 (hold).

 


Update 12:40 uur: AOC zegt het perfect

Waarvan akte.

 


Update 12:30 uur: Rrrrhodium!

Als u als professionele handelaar - de hefboomclub kan hier beter wegblijven? - een spannende commodity zoekt: rhodium is hot. Nooit van gehoord, maar wat maakt het uit, als het maar beweegt. Dat doet het. Langer gaat mijn plaatje niet terug. Zorg dat u er niet mee blijft zitten, want voor u het weet duurt het tien jaar...

 


Update 11:55: Vivoryon

Er is wat prijsactie om de prijsactie geloof ik in biotech Vivoryon. Zomaar ineens een dikke plus op relatief aardig volume de laatste tijd.

Op een termijn van een jaar vindt u er echter niet veel van terug.

Bij Altice en vooral Alfen is het ook aardig bal. De beurs moet ergens heen met de energie op deze rustige beursdag, lijkt het wel. En anders maar weer gewoon financials verkopen...

 


Update 10:15 uur: Over huizen, bouw, prijzen en hypotheken

Vorige week was er een somber en zelfs boos ABN Amro-rapport over de bouw en alles wat daarmee samenhangt. Ter memorie:

Vandaag komt ING met een minder chagrijnig rapport...

... maar impact is er zeker, volgens ING.

 


Update 09:45 uur: Sáái

Zoek de beweging op het Damrak! Zeldzaam rustig is het. In de AEX valt niet één fonds op, in de AMX kan u een aandeel als AMG verwachten, bezit-van-de-zaak-einde-vermaak-daling is er wellicht voor Takeaway, het bescheiden Vivoryon beweegt wat en verder is er het waarschuwende Neways. Valt de schade mee?

Het hing wellicht in de lucht. Hele eindejaarsrally gemist. Gezien de koers kijkt de beurs niet echt raar op van Neways, nee.

Onze beleggersdesk schrijft over Neways:

Neways blijkt eens temeer kwetsbaar voor verschuivingen in de industriële sectoren waar het zijn producten aan levert. En hoewel de elektronicaspecialist het spelletje qua flexibiliteit aardig onder de knie heeft, verloopt een en ander geregeld met horten en stoten.

Verder zijn er nog deze adviezen met een wel heel precieze van ING voor Unilever:

  • Adyen: naar €776 van €695 - Citigroup
  • ASML: naar €310 van €265 - Citigroup
  • ING: naar €11,80 van €11,60 - UBS
  • NN: naar neutral van outperform en naar €37 van €40 - Credit Suisse
  • Unilever: naar €62,83 van €57,38 (buy) - ING
  • Air France-KLM: naar €11,50 van €11,20 - Bernstein
  • Euronext: starten met buy en €88 - Jefferies
  • Euronext: naar €85 van €81 - JP Morgan

Lees even mee met Unies:

Mis ik verder nog iets? Ik geloof het niet. Geklokt om 09:45 uur:

 Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Gerelateerde aandelen17:48:20

  Beter Bed Holding
6,120
-0,150
-2,39%
  Beyond Meat
135,210
-6,430
-4,54%
  ING Groep
7,846
+0,020
+0,26%
  Neways Electronics
9,800
+0,200
+2,08%
  NN Group
36,050
-0,060
-0,17%
  UNILEVER PLC
49,240
+0,195
+0,40%
  VIVORYON THERAPEUTICS N.V.
15,052
-0,328
-2,13%