Terug

Columns

Watchlist

TA: Spannende week

Door Royce Tostrams
op 13 januari 2020 07:30

Deze week start het cijferseizoen. Spannend, hoewel voor de technisch analist minder relevant.

Na alle spanningen in het Midden-Oosten is de beurs aan gewoon nieuws toe. Zoals winstcijfers.

Voor de technisch analist minder relevant, maar deze week staat het jaarcijferseizoen 2019 voor de deur, met bij ons Takeaway en Beter Bed. Dit zijn geen echte smaakbepalers op de beurs; in dat verband zijn de Amerikaanse grootbanken interessanter.

Vandaag bekijk ik Takeaway, dat een spannende koersontwikkeling doormaakt.  Verder kijk ik naar Citigroup, dat er technisch niet slecht bijligt, maar wel eerst een oude weerstand uit 2018 moet zien te breken.

Uiteraard eerst de Nederlandse beurs.

AEX-index ondergaat een consolidatie

De Nederlandse beurs (AEX-index) maakt even pas op de plaats, maar ligt er technisch bezien niet onaardig bij. Zolang de AEX-index hogere koersbodems weet te vormen, blijven we opwaarts kijken. Dit geeft aan dat er nog steeds op hogere niveaus wordt gekocht.

Om de oude stijgende trend voort te kunnen zetten, moet de AEX-index breken en sluiten boven de meest recente koerspiekjes. Onder steun 602,37 (bodem van 19 november 2019) verzwakt het beeld. Weerstand ligt op 644,00 (berekend koersdoel).

Citigroup stuit op oude horde

Citigroup heeft de weerstand 80,70 (gevormd op 2 februari 2018) bereikt. Eerst afwachten hoe de grootbank op de cijfers zal reageren.

De stijgende trend krijgt enkel een nieuwe impuls indien deze laatste top wordt gebroken. In dat geval mag men verdere koersstijgingen tegemoet zien. Citigroup heeft steun rond 72,50 (bodem van 6 december 2019). Na een uitbraak boven weerstand 80,70 wordt 96,84 het volgende opwaartse koersdoel.

Takeaway staat op springen

Takeaway.com wordt mogelijk interessant; het aandeel consolideert binnen de stijgende trend. Het lijkt erop dat Takeaway de strijd om Just Eat heeft gewonnen; wellicht komt er nog een knock-out bod.

De koers vormt thans een 'hoofd-en-schouder-formatie'. De hogere bodem wijst op aanhoudende vraag bij hogere koersen. Voor een hervatting van de onderliggende uptrend dient Takeaway.com boven de laatste top te breken. Slaagt Takeaway.com hierin dan komt er ruimte vrij voor verdere stijging en wordt 110 het volgende opwaartse koersdoel.

We handhaven een positieve visie zolang steun 69,20 (bodem van 27 augustus 2018) intact blijft. Weerstand wacht rond 89,60 (gevormd op 2 augustus 2019).

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

  • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
  • Concrete koop- en verkooptips
  • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Gerelateerde aandelen18:44:16

  JUST EAT TAKEAWAY
95,000
+4,600
+5,09%