Terug

Columns

Watchlist

Slimste weekwinnaar: 'Geprofiteerd van longstrategie'

Door Redactie
op 14 november 2019 13:45

Voordat de tweede speelweek van de Slimste Belegger-competitie afloopt, zetten we eerst nog de winnaar van week één in het zonnetje. Dat is de heer De Vries, die onder speelnaam volafries een mooi rendement neerzette van 36%. 

Met deze prestatie sleept hij een Sonos Beam Soundbar in de wacht. Tijd voor een gesprekje met deze succesvolle Slimste-speler.

Gefeliciteerd! Wat is uw strategie geweest?

“Ik hanteer een longstrategie, waarbij ik uitga van een licht aantrekkende economie en meevallende cijfers. Ik zat dus long in indices, en short in zilver en goud. Verder heb ik ook wat gokjes hier en daar gedaan.”

Welke posities brachten leuk geld op?

“De shorts in zilver en goud zijn mijn geluk geweest. Verder ging ik long op ArcelorMittal vanwege de jaarcijfers. Boskalis long was een gokje, maar ook dat is goed uitgepakt.”

Wat is uw plan voor de rest van het spel?

“Het is bijna tijd voor de kerstrally en ik verwacht dat we rustig verder zullen stijgen. Ik verwacht in ieder geval geen correctie. Ik blijf zelf long tot het einde van het jaar.”

U belegt dus ‘in het echte leven’ ook? Wat is daar uw strategie?

“Ja zeker, maar dan gok ik zeker niet, dan ben je snel door je geld heen. Wel gebruik ik ook turbo’s, die ik als dekking gebruik om opties te schrijven.”


Over de Slimste Belegger

In samenwerking met IEX en Belegger.nl organiseert BNP Paribas Markets de Slimste Belegger, het leukste beleggingsspel van Nederland. In dit gratis beleggingsspel leert u alles over de verschillende aspecten van beleggen en het handelen in Turbo's. En u heeft natuurlijk de mogelijkheid een ervaren beleggingscoach te selecteren, zoals Royce Tostrams of Nico Inberg. 

Doet u nog niet mee aan de Slimste Belegger? Meld u dan niet alleen aan voor de Masterclass, maar ook meteen voor het spel. Zo profiteert u niet alleen van de exclusieve tips en begeleiding van uw eigen coach, maar maakt u ook kans op mooie prijzen. 


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.