Terug

Columns

Watchlist

TA: Uptrends getest

Door Royce Tostrams
op 10 jul 2019 om 07:55

De Europese beurzen nemen gas terug. Maar technisch is het patroon, van telkens 2 stappen vooruit, tegen steeds slechts 1 stapje terug, intact.

Is uw glas altijd halfvol, dan zijn de stijgende trends nog intact. Maar is uw glas doorgaans halfleeg, dan staan de uptrends onder druk.

Feit is dat de Europese beurzen dinsdag de onderkant van stijgende trendkanaaltjes hebben getest en in een enkel geval zelfs gebroken. Vandaag enkele Europese indices.

Nederlandse beurs zakt naar onderzijde opwaarts trendkanaal

Op de grafiek is nog steeds een patroon zichtbaar van hogere toppen en bodems, maar erg krachtig ziet het technische plaatje er niet meer uit.

De recente correctie vindt plaats binnen de opgaande fase. Technisch heeft de AEX-index een stevige barrière rond 576,90 punten (gevormd op 27 juli 2018).

Een koopsignaal treedt pas op indien de AEX-index boven deze horde weet te breken. Dan mogen we een verdere koersstijging verwachten, richting 600-609 punten.

Europees beursgemiddelde test stijgend trendje

Binnen de stijgende trend ligt er weerstand rond 3.596,20 punten (gevormd op 18 mei 2018). De steun bevindt zich rond 3.273,68 punten (de bodem van 8 maart).


Duitse beurs zet steun onder druk

De DAX index in Frankfurt test de steun van 12.435,67 punten (de bodem van 3 mei).

Indien de steun het begeeft, breekt ook het stijgende korte trendje. Dan mag een verdere koersdaling van de DAX index worden verwacht.

Franse beurs verlaat stijgend trendkanaal

De CAC40 index in Parijs heeft de stijgende trend al gebroken. Er ligt een stevige steun op 5.152,30 punten (de bodem van 3 juni).

Beurs van Brussel zoekt voorliggende koerstoppen op

De recente daling brengt de Bel 20 index terug naar het niveau van de voorgaande toppen. Het beeld blijft redelijk positief, zolang de koers boven deze voormalige weerstand weet te blijven.


Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.