Terug

Columns

Watchlist

Must read: Witte raaf big farma

Door IEXProfs Redactie
op 10 jul 2019 om 10:00

Emerging markets zijn renteparadijzen
Ook op zoek naar leuke rentes? Bryan Carter, hoofd Emerging Markets Debt bij BNP Paribas AM, verwacht veel rendement van schuldpapier uit opkomende markten, vooral als deze in harde valuta is genoteerd.

Beleggers laten banken terecht links liggen
Martine Hafkamp: "Europese banken lijken opgesloten te zitten in een situatie van achterblijvende economische groei in Europa. Het is een situatie die ze zelf versterken wanneer ze er niet in slagen hun winstgevendheid op te voeren. Digitaliseren en snijden in de kosten lijkt voor Europese banken de enige uitweg om te overleven." Lees de hele column.

Witte raaf big farma
Gezondheid lijkt daarentegen de ideale sector om in belegd te zijn. De sector is defensief, zeker niet duur en de winstgroei zit er goed in. Het is niet voor niets de favoriete sector van professionele beleggers.

Het is dan ook goed verdienen aan medicijnen

"Big tech is te duur"
Vooral regelgeving kan toekomstige groei frustreren.

Europese aandelen zijn goedkoper

China verdient een eigen plek in de portefeuille
UBS Asset Management voert vijf dwingende redenen aan waarom China een eigen positie in portefeuilles verdient, en waarom dat het rendement ten goede komt.

Italië een probleem?

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). Het is het bekende liedje. 

Bankiers vrezen verlies baan
De dalende trend van het aantal beschikbare banen in de financiële sector is de werknemers niet in de koude kleren gaan zitten. Vergeleken met een jaar geleden is het aantal mensen dat werkt in de financiële sector en vreest voor hun baan toegenomen met een factor vijf.

Ook China heeft een (non)inflatieprobleem

Hoezo verder groeien?
Dertig jaar geleden bergeep econoom Walter Manshanden het besluit tot meer groei van Schiphol. Inmiddels vindt hij het Mainportdenken hopeloos achterhaald. "De enige plekken waar in de luchtvaartindustrie nog geld verdiend wordt, zijn de parkeerplaatsen."

Is waardebeleggen dood?
Een hele lijst Amerikaanse beleggingsbloggers geven hun antwoord. Reuze interessant.

Obligaties bieden óók beschutting bij storm
Het is helemaal niet ongebruikelijk dat aandelen en obligaties tegelijkertijd stijgen, zoals dit jaar het geval is. Voordeel van obligaties is dat deze meestal ook stijgen als aandelen kelderen.

Nederlandse industrie krimpt
CBS: De gemiddelde dagproductie van de Nederlandse industrie was in mei 1,8 procent lager dan in mei 2018, maakt het CBS bekend. Een maand eerder was de krimp 1 procent. In mei groeide de productie van de elektrische en elektronische industrie het sterkst.

 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.