Terug

Columns

Watchlist

Must read: ECB gaat weer obligaties kopen

Door IEXProfs Redactie
op 9 jul 2019 om 10:30

Goedkoper beleggen in emerging markets
Beleggen in China en India, maar dan via Zuid-Afrika, de VS en Japan. David Raper van Comgest doet het bij voorkeur op die manier. En het liefst ook met korting. Hij legt uit waarom.

Wat als obligaties te veel op aandelen lijken?
De ene obligatie is de andere niet. Veel obligaties lijken op aandelen en hebben daardoor niet het verliesdempende karakter dat u zou wensen.

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). Het is het bekende liedje. 

De Water-Energie-Voedsel-nexus uitgelegd
Een goed begrip van de Water-Energie-Voedsel-nexus zorgt voor waardevolle inzichten in de effecten van milieudynamiek op de performance van bedrijven, aldus Maria Elena Drew, Director of Research, Responsible Investing bij T. Rowe Price.

Erdogan zaait opnieuw paniek over Turkse lira
Nadat de gemoederen rondom de Turkse lira weer waren bedaard, gooide president Recep Erdogan roet in het eten door de president van de Turkse centrale bank, Murat Cetinkaya, te ontslaan, stelt valutaspecialist Bart Hordijk bij Monex Europe.

ECB gaat weer kopen

Ohh nee he

"Kwaliteit bestuur bepaalt kwaliteit beleggingsbeleid"
Als pensioenbestuurders zich nog sterker richten op de lange termijn, dan kunnen ze 0,5% meer rendement boeken

Auw

Dé tien dividendaandelen van dit moment
Van Lanschot kiest elke drie maanden tien favoriete aandelen met een hoog dividendrendement dat voldoende houdbaar is.

 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.