Terug

Columns

Watchlist

Liveblog: ING, Galapagos en Trump

Door Redactie
op 10 jun 2019 om 16:15

Update 16:15 uur: Bod op Hudson's Bay

Een groep grote aandeelhouders heeft een bod uitgebracht om Hudson's Bay van de beurs te halen. Deze mensen zijn bereid 9,45 Canadese dollars per aandeel te betalen, wat een premie betekent van 48% ten opzichte van de slotkoers van vrijdag.

Verder maakte het bedrijf bekend dat het haar Europese bezittingen verkoopt. Kijkend naar de prestaties in Nederland, valt daar wat voor te zeggen. Die zijn niet zo best. Afgelopen jaar draaide het warenhuis een verlies van ongeveer €80 miljoen in ons land.

Hudson's Bay
Klik op de afbeelding voor een grote versie

Deze koers had zomaar die van V&D kunnen zijn. Vanaf 2015 is bijna iedere koerstik lager (NK).


Update 15:35 uur: Wall Street opent hoger

De Amerikaanse indices gaan harder omhoog dan gedacht. De futures gaven plussen 0,6% aan, maar de Nasdaq noteert inmiddels 1% in het groen. Vrijwel alle aandelen kiezen de goede richting. Ook de AEX (+0,5%) pakt de draad weer op. In de loop van de middag zakte de hoofdindex namelijk wat weg.


Update 15:10 uur: Trump vol vertrouwen

De Amerikaanse president Donald Trump heeft er alle vertrouwen in dat de Chinezen een deal sluiten met de VS. Hij verwacht dat als er geen akkoord komt, Chinese bedrijven uiteindelijk vertrekken naar de VS om de handelstarieven te ontlopen. (NK)


Update 14:55 uur: Galapagos stiekem omhoog

Groot nieuws kunnen we niet vinden, maar Galapagos (+4,4%) loopt gedurende de handelsdag steeds verder op. Al meer dan de gemiddelde dagomzet is verhandeld. Dat is een knappe prestatie tijdens tweede pinksterdag. (NK)

Galapagos
Klik op de afbeelding voor een grote versie

Update 14:30 uur: ING in de lift

De koers van ING gaat omhoog op geruchten dat ING geen interesse meer zou hebben in Commerzbank. Volgens de Duitse zakenkrant Handelsblatt zou de Nederlandse grootbank zich meer willen richten op zijn eigen projecten.

ING
Klik op de afbeelding voor een grote versie

De bovenstaande grafiek geeft mooi aan dat de koers vanaf het middaguur begon op te lopen. Het is dus wel duidelijk dat beleggers niet zitten te wachten op de overname van Commerzbank. (NK)


Update 13:15 uur: S&P500 iets duurder dan normaal

De koerswinstverhouding van de S&P500 op basis van de winsten van de afgelopen twaalf maanden (12 months trailing PE) is nog altijd iets hoger dan normaal. Nu rolt er een K/W van 18,5 uit. Dat is iets hoger dan het gemiddelde van 17,6. (NK)


Update 12:45 uur: All time highs

Vandaag zetten DSM (+0,7%), Heineken (+0,8%) en Relx (+0,2%) intraday een nieuwe all time high op het bord. Sinds de crisis hebben deze drie aandelen een enorme rit gemaakt.

DSM
Klik op de afbeelding voor een grote versie

DSM troeft Relx met een totaalrendement van 450% net af. Daar zullen de aandeelhouders van de informatieleverancier niet om rouwen. Zij beuren immers 430% in deze periode. Heineken doet het met een plus van 360% iets rustiger aan. (NK)


Update 12:30 uur: Bubbelvorming?

De schulden van Amerikaanse bedrijven ten opzichte van het BBP lijken te pieken. Meestal barst er dan een bubbel. (NK)


Update 12:15 uur: Havik Weidmann

Misschien loopt ECB-lid Weidmann zich warm voor het presidentschap, maar hij heeft wel een goed punt. Er kleven inderdaad risico's aan de lage rentes. Waarom zouden we in tijden van hoogconjunctuur dan wachten met het beleid te normaliseren?

In de vooruitblik schreef ik er ook al iets over. (NK)


Update 11:55 uur: Verkiezingsbeloftes 2.0

Het is geen publiek geheim dat Boris Johnson graag premier van Engeland wil worden. Om dit te bereiken heeft hij een aantal verkiezingsbeloftes. Lagere belastingen voor bedrijven, hogere drempels voor de inkomstenbelasting en desnoods een harde Brexit zonder een boete aan de EU te betalen. (NK)


Update 11:40 uur: Niet te vroeg juichen

De economen van ING denken dat de deal met Mexico geen opstapje hoeft te zijn voor een eventueel akkoord met China. Volgens hen zijn beide casussen totaal verschillend (NK).


Update 11:35 uur: Niet zeuren dames

Zo slecht hebben de dames het in Nederland nog niet (NK).


Update 11:30 uur: Toch een hogere energierekening

Onze collega's van RTLZ hebben berekend dat de energierekening toch omhoog gaat. Hebben wij weer. (NK)


Update 11:20 uur: Vraag van de dag

Altijd leuk om op een rustige beursdag te beginnen met een quizvraag. Over tien jaar zou de techgigant zomaar op nummer 1 kunnen blijven staan. Met name de groei van de cloudopbrengsten is bijzonder hoog. (NK)


De Redactie van IEX.nl bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Gerelateerde aandelen23:00:02

  DSM Koninklijke
110,350
-1,000
-0,90%
  RELX
21,260
+0,050
+0,24%
  Heineken
94,520
-0,680
-0,71%
  ING Groep
8,412
-0,164
-1,91%
  Galapagos
148,900
-1,050
-0,70%