Terug

Columns

Watchlist

Liveblog: AEX, GLPG, Aalberts en Shell

Door Arend Jan Kamp
op 19 mrt 2019 om 17:15

Update 17:15 uur: Aalberts

De stijging van Aalberts begon al een uur voor de Duitse ZEW Index uit kwam, maar dit kan wel eens een mooi aandeel zijn als Europese data vanaf nu gaat meevallen. Vrijdag de inkoopmanagersindices.

 


Update 16:55 uur: Hoera, recessie?!

Ja, de mooiste beurskansen doen zich altijd voor in recessies en bear markets. Moeten ze er wel komen natuurlijk en daar kunt u hoe langer hoe minder de klok op gelijk zetten.

 


Update 14:55 uur: Vopak

Eigenlijk nieuws van gisteren, het schijnt allemaal ook niet zo bedreigend zijn, maar het valt me nu pas net op dat Vopak een bijzonder plekje heeft in Houston.

Het is zeker een dikke fik, hoor.

 


Update 12:30 uur: Deutsche en Commerzbank

Er slingert een fundamenteel bierviltje over de vloer. Voorlopig houd ik mijn werktitel van Deutsche Schmerzbank voor de mogelijke combi nog even aan.

 


Update 11:00 uur: Meevallende cijfers?!

Kijk, meevallende Europese macrodata, dat werd ook wel weer eens tijd. De Duitse ZEW Index komt veel beter door dan verwacht (-2,5 in plaats van -15,1). De komende tijd is het wachten op bevestiging of Die Wirtschaft door het dal is. Om het nog gekker te maken: de Britse werkloosheid daalt. Vraag niet hoe het kan, maar...

 


Update 11:00 uur: Galapagos

Galapagos is de meest opvallende stijger, hoewel een plus of min van een paar procent bij het meubilair van dit aandeel hoort. Er is iets? Wellicht. Het gist een beetje, er wordt nog voor het einde van het kwartaal onderzoeknieuws verwacht van het bedrijf. Dit het meest concrete dat ik kan vinden op het forum, hier en hier zijn die links.

Uiteraard verwacht het forum goed nieuws en double digit koersstijgingen. Bovendien wordt er geklaagd over de turbohandel die niet soepel loopt. Zijn er meer met die ervaring? 

De omzet is nu ruim de helft van de laatste tijd. Niet spectaculair, maar als echte Galapagos of biotech belegger houdt u denk ik beter even de vinger aan de pols.  

 


Update 10:00 uur: Cyberrisico

Gevalletje beleggersrisico 2019 dit? Norsk Hydro doet -1,8%.

 


Update 09:30 uur: Zoek beweging

Omdat dit vrij uniek beeld, lijst ik het maar in. Er. Gebeurt...

... Helemaal. Niets. En dan tóch een nieuw topje voor de AEX, zie hieronder.

 


Update 09:25 uur: Zwitserse huizen

Wat doen negatieve rentes op langere termijn? Zwitserland is een mooie case study met haar -0,75%. De zucht naar yield kan op langere termijn precies dat opleveren wat central bank SNB beoogt te bestrijden? Deflatie. Lees het maar even, kort stukje.

The financial sector has long complained below-zero rates hurt profitability, and surveys show a growing percentage of bankers say buy-to-let properties are becoming a risk.

Despite the concerns, the Swiss National Bank isn’t rushing to raise its deposit rate from minus 0.75 percent. President Thomas Jordan says it’s kept deflationary pressures at bay and is “essential.” That’s probably going to remain the view when the SNB announces its latest policy decision on Thursday.

 


Update 09:10 uur: Nieuwe top AEX

Alweer. Vult u voorlopig 552,95 in, ook vandaag zet onze hoofdindex een nieuwe jaartop neer.

 


Update 08:45 uur: Olie-advies

Toch, het eerste advies vandaag en wel een verlaging voor Royal Dutch Shell. Royal Bank of Canada heeft voorkeurs voor Total, zo te zien. 

 Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Gerelateerde aandelen22:59:59

  AALBERTS NV
34,360
-0,040
-0,12%
  AEX
576,00
+4,43
+0,78%
  Vopak Koninklijke
42,940
+0,210
+0,49%
  Royal Dutch Shell A
28,445
+0,380
+1,35%
  Galapagos
168,850
+14,850
+9,64%