Terug

Columns

Watchlist

Must read: Op naar de top!

Door IEXProfs Redactie
op 18 feb 2019 om 10:00

Op naar de top!
Als de aandelenmarkt wederom de high yieldmarkt volgt, dan kan 2019 een nog mooier beursjaar worden.

MiFID II haalt kwaliteit beleggingsresearch onderuit
De komst van MiFID II heeft de kwaliteit en de coverage van beleggingsresearch verminderd. Dat is de uitkomst van een groot onderzoek van het CFA Institute. "Met name small- en midcapaandelen worden inmiddels minder goed gevolgd."

Het langetermijnverhaal India
Op korte termijn wordt de aandacht van beleggers in India nog opgeëist door politieke beslommeringen en volatiele markten, maar de fundamentals op de lange termijn zijn robuust, stelt Indiaspecialist Jigar Gandhi van Schroders.

Pas op met EM

Vaarwel pensioenvermogen
Ben Carlson komt in zijn blog A wealth of common sense met een paar simpele suggesties hoe pensioenfondsen het vermogen dat zij onder beheer hebben flink kunnen verkleinen.

Wie hebben er gelijk: economen of beleggers?
Het gaat behoorlijk goed op de aandelenmarkten. En dat terwijl er allerlei indicatoren zijn die wijzen op een afkoeling van de economie. De vraag is, wie heeft er gelijk. RTL Z bericht.

Veranderende prioriteiten

Onkruidverdelger Roundup van Monsanto blijkt toch heel gevaarlijk
En dat is slecht nieuws voor de aandeelhouders van Bayer, die al weinig plezier hebben beleefd van de Duitse overnamehonger.

Hoe duurzaam is uw portefeuille?

Drie wegen naar de financiële apenrots
Het zou voor iedereen beter zijn als meer vrouwen hoge posities bekleden in de financiële sector. Maar hoe kan dat worden bereikt? Meredith Jones heeft daar duidelijke ideeën over.

Van alles en nog wat
De Europese economische slapte laat zich moeilijk verklaren.

Actief versus passief beleggen
Hoe staan de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de Index 20+ (ETF's) ervoor?

 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.