Terug

Columns

Watchlist

Must read: Kies voor Hollandse nuchterheid

Door IEXProfs Redactie
op 15 feb 2019 om 09:00

Ook gij, Klaas Knot?
DNB-president Klaas Knot en ook Jens Weidmann lijken tussen de regels door te zeggen dat kwantitatieve verruiming kan en moet kunnen bij tegenvallende economische groei, aldus Edin Mujagic. Wie heeft nog monetaire duiven nodig met zulke haviken?

Brexit lakmoesproef voor wereldeconomie
Brexit en het Amerikaans-Chinese handelsconflict zijn voorbeelden van het ontstaan van nieuwe regels in de wereldhandel. Dat hoeft niet slecht te zijn, maar kan wel verkeerd uitpakken, aldus Mark Carney van de Britse centrale bank.

Actief versus passief beleggen
Hoe staan de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de Index 20+ (ETF's) ervoor?

Kies voor Hollandse nuchterheid
Column Ken Fisher: "Beleggers wisten vorig jaar geen raad met Europese aandelen die erg achterbleven bij aandelen wereldwijd. Sombere stemmingen werken zelfs door in aandelen van gezonde landen, zoals Nederland. Laat u door mineur uit het verleden echter niet van de wijs brengen! Wat het diepste daalt, komt vaak het sterkste weer terug. De rebound van januari lijkt het begin te zijn van een geweldig jaar voor de AEX - en Europa."

Helft Nederlandse schuld moet snel afgelost
Bedrijven, banken en de overheid in Nederland moeten de helft van hun uitstaand schuldpapier de komende vijf jaar afbetalen of opnieuw financieren, aldus DNB.

Slechte rendementen, ultra-hoge beloningen
De tien rijkste hedgefondsmanagers verdienden vorig jaar samen bijna acht miljard dollar (zeven miljard euro), blijkt uit een ranking van Bloomberg. De nummer 1 James Simons harkte zelfs meer dan 1,5 miljard dollar binnen.

Hogere rentes in het verschiet
Column Richard Abma: "Nu de recessieangst weer naar de achtergrond aan het verdwijnen is getuige de wereldwijd sterk oplopende aandelenkoersen, wil ik in deze column aandacht besteden aan de renteontwikkelingen in Europa."

Geen extra invloed

Alternatieve beleggingen

Terug op het oude nest

 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.