Terug

Columns

Watchlist

Liveblog: Netflix en AB InBev

Door Arend Jan Kamp
op 11 jan 2019 om 15:00

Update 15:00 uur: Wonderbaarlijk Netflix

Typisch beurs?

Ja, typisch. U voelt hem al hangen, de koers kreeg vorig jaar onder uit de zak en is sinds kerstavond... #jeuj Frappant, want meestal zijn het de dalingen die pijlsnel gaan en de stijgingen die tegen eend fluitconcert van de beren in moeten optornen.

\Not bene, nog het meest stabiel bij dit aandeel zijn de verwachtingen. Misschien is het aandeel nog een koop, maar besef dat u behalve die gemiste rally intussen bijna net zo veel voor de waardering betaalt als een jaar geleden.

 


Update 12:00: AB InBev

Stijgt Heineken mee? Misschien, maar het lijken me te specifieke bedrijfsomstandigheden voor een sectoreffect. Carlsberg stijgt ook met de Nederlanders mee, waar een Belg de scepter zwaait en niet met de Belgen, die weer onder de knoet van de Brazilianen opereren. Enfin, AB InBev dus.

Ik citeer De Tijd:

Bloomberg citeert bronnen rond het bedrijf. De beursgang van de Aziatische tak moet ongeveer 5 miljard dollar opbrengen. Daarmee wordt de divisie gewaardeerd op 70 miljard dollar. Met de 5 miljard zou AB InBev zijn schuldenberg kunnen verlagen. Die is bijna vijf keer groter dan de brutobedrijfswinst (ebitda).

Voorbeurs was er al dit bericht en dat leek mij de trigger. U weet het, AB InBev kent grote schulden en heeft een - proost! - debt/equity verhouding van 160%. Dat is drie keer zo hoog dan de sector. Daarom moest het bedrijf vorig jaar het dividend halveren, wat weer mede tot bijna die halvering van de koers leidde.   

Het is welkom nieuws, want wie dat wil mag biergrootmacht AB InBev (Beurswaarde €105 miljard) als hoofdschuldige voor de bearkmarket van de Bel 20 aanwijzen.

 

Update 10:50 uur: Altice en Iliad

Niets aan toe te voegen. 

 


Update 10:00 muur: Bee Oh Jee :-)

Dit is weer eens wat anders dan... Is dit echt? Dit is echt.

En dan heeft Wilbert nog het verkeerde filmpje genomen ook. Babes with basses, ik ben verloren :-)

Streng als ik ben, kijk ik ook nog even... Juist. Nog een paar van zulke leuke basisfilmpjes en er staat 2%, niet slecht. De Jamaicaande dollar is wel gehalveerd in tien jaar tijd, dat dan weer wel.  


Update 09:40 muur: AEX 500

Goedemorgen, we hebben wat lekkers bij de koffie.

 Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Gerelateerde aandelen7:52:02

  AEX
558,32
0,00
0,00%
  ALTICE EUROPE N.V.
2,885
0,000
0,00%
  AB InBev
78,230
0,000
0,00%
  Netflix
360,300
-10,740
-2,89%