Terug

Columns

Watchlist

Must read: Linke rente-onwikkeling

Door IEXProfs Redactie
op 5 dec 2018 om 10:00

Aandelen blijven een goede keuze
De ontspannen beleggingsvisie voor 2019 van Fidelity International. "Wij zijn nog ver verwijderd van de paniekmodus."

Lagere olieprijs steekt stokje voor normalisering rentebeleid
De ECB gaat nu in haar ramingen uit van een olieprijs van 60 dollar. Dat is 15% lager dan twee maanden geleden. Dat heeft ook zijn gevolgen voor de inflatieverwachtingen, aldus Edin Mujagic.

Bitcoin op weg naar nul
De prijs van bitcoin ligt inmiddels lager dan de kosten om de 'munt' te minen. Dat voorspelt weinig goeds voor bitcoin, aldus hoogleraar Atulya Sarin.

AllianzGI over 2019: Wees contrair
2019 wordt een bijzonder lastig beursjaar verwacht hoofdeconoom Neil Dwane van Allianz GI. Meerennen met de kudde betaalt zich niet langer uit. Waar liggen de kansen?

Actief versus passief: de tussenstand
Hoe presteren de twee modelportefeuilles van IEXProfs: IEXFonds 40 (actieve beleggingsfondsen) en de Index 20+ (ETF's)? 

Rendement IEX Fonds 40: -3,27% (ytd)
Rendement Index 20+: -0,52% (ytd)

Linke rente-ontwikkeling
De Amerikaanse rente-inversie (de rente van de Amerikaanse 3-jaars is hoger dan van de 5-jaars) verklaart mede het huidige gure klimaat op de aandelenmarkt. Rente-inversies waren immers vaak de voorbode van een recessie. Ook RTL Z bericht er uitgebreid over.

Goud heeft er een concurrent bij

Winst stinkt niet
Beleggen in sigaretten, drank en drugs: verstandig of niet?

Zuid-Koreaanse zorgen

Vergeet inflatie niet
De correlatie tussen aandelen en obligaties is een belangrijke factor in spreiding. Deze correlatie verschilt (helaas) in de tijd. De reden daarvan is inflatie, zo blijkt uit een omvangrijke studie.

Het Turkse probleem is groot

Psychologie is ook belangrijk
Barry Ritholtz legt helder uit hoe hij als vermogensbeheerder behavioral finance inzet, inclusief de jaarlijkse mea culpa. Must read voor mensen die beleggen voor anderen.

 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.