Terug

Columns

Watchlist

TA: Azië onverminderd positief

Door Royce Tostrams
op 15 mrt 2018 om 08:30

De Europese aandelenbeurzen staan onder druk. Stijgende trends zijn verlaten. Een meer neutraal koersverloop lijkt voorlopig het best haalbare.

In Azië liggen de beurzen er op lange termijn echter nog goed bij. De huidige aarzeling lijkt zelfs weer nieuwe kansen te bieden.

AEX-index

De Nederlandse beurs is de afgelopen dagen duidelijk afgeketst op de weerstand van 540,34 punten. Het neutrale koersverloop van de AEX index blijft hierdoor intact en het herstel is even stilgelegd.

Pas wanneer de weerstand wordt gebroken, komt er ruimte vrij voor een grotere stijging en knapt het technische beeld weer op.


Nikkei 225 index

De Japanse beurs heeft de afgelopen weken ook wat terrein moeten prijsgeven. De Nikkei 225-index is echter teruggevallen binnen de stijgende trend en lijkt nu steun te hebben gevonden rond de oude toppen van 2015.

Zolang de koers boven de voorgaande top weet te blijven, oogt het technische beeld redelijk positief.

Ook biedt de stijgende 200-dagenlijn steun en lijkt de index op te veren vanaf de onderkant van de stijgende trend. De stijgende fase kan binnenkort weer worden voortgezet.


Hang Seng index

De beurs van Hong Kong (Hang Seng-index) ontwikkelt zich binnen een opgaande trend die aan de bovenkant ruimte heeft richting het berekend koersdoel van 35.000,00.

De Hang Seng index weet ondanks de huidige consolidatie de stijgende trend intact te laten. De hogere koersbodems die op korte termijn worden gevormd, signaleren een positieve ondertoon.

Zolang het patroon van hogere toppen en bodems kan worden voortgezet, mag opwaarts worden gekeken.


Singapore Straits Times index

De beurs van Singapore blijft ook goed presteren. Vanaf eind 2016 is er sprake van een stijgende trend, waarbij hogere toppen en bodems wijzen op aanhoudende vraag.

De recente correctie van de Singapore Straits Times-index vindt plaats binnen de stijgende trend.

Zolang de koers boven de voorgaande top weet te blijven, oogt het technische beeld positief. Weerstand ligt rond 3.906,16 punten (gevormd op 12 oktober 2007).

Het lijkt erop dat van de aandelenbeurzen wereldwijd de Europese beurzen echt de zwakste prestaties neerzetten de laatste tijd.

Uiteraard heeft het koersverloop van de onderliggende valuta's grote invloed op de prestaties van de verschillende beurzen.

De euro is echter ten opzichte van de meeste valuta's de afgelopen weken wat verzwakt en kan dus niet als excuus worden gebruikt voor de tegenvallende rendementen in Europa.

Meer analyses en adviezen?

Wilt u op de hoogte blijven van al onze technische analyses en de daarbij horende (ver)koopadviezen? U volgt ze met Premium.

START MET PREMIUM


Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Gerelateerde aandelen2:05:46

  AEX
576,69
+1,76
+0,31%
  TOKYO-Nikkei 225
21.960,71
-40,61
-0,18%
  HONGKONG-Hang Seng China Entreprises Index
10.482,72
-19,65
-0,19%