Terug

Columns

Watchlist

BeursVandaag: Komkommerig

Door Arend Jan Kamp
op 11 jul 2017 om 08:15

Bescheiden plusjes, de markt wil maar niet overuigend: zowel op- als neerwaarts. De beurzen wachten op het cijferseizoen en de morgen en donderdag voor het Congres getuigende Fed-voorzitter Janet Yellen, lees ik her en der. Het zal, ik heb de koersen nog nooit zien wapperen op een getuigende Yellen.

Pepsico en Yum! Brands komen als het goed is vandaag als eerste bedrijven door met KW2-cijfers. Dat was ooit lange tijd Alcoa, maar sinds deze aluminiumboer is opgeknipt zijn de delen uit het zicht verdwenen. Vrijdag volgen in de VS de grootbanken J.P. Morgan Chase, Wells Fargo en Citigroup.

Vandaag doen we het zonder grootsche agendapunten en vooralsnog ziet u weer die typische 2017 nullen voor de komma. De Hang Seng Index gaat wel lekker en de rentes stijgen weer na een dagje pauze, om het heetste hangijzer van dit moment te noemen:

 

 

Haas

Het nieuws, mijn naam is Haas, zegt Refresco:

  • Er ligt geen nieuw bod van de PAI op Refresco. Dat zegt topman Hans Roelofs. Bloomberg meldde vorige week dat PAI een nieuwe overnamevoorstel heeft gedaan, nadat een eerste bod van 1,4 miljard euro eerder dit jaar door Refresco van de hand was gewezen.
  • Amsterdam is populair bij flitshandelaren die door de Brexit een nieuwe thuisbasis in Europa zoeken. Ten minste vijf partijen die zich richten op dit type beurshandel hebben zich in de Nederlandse hoofdstad gevestigd of hebben plannen dat op korte termijn te doen.

Advies, Deutsche Bank gooit Randstad in de uitverkoop, opvallend. Verder geen tekst, maar een dikke downgrade voor een vroegcyclisch fonds in economische hoogtijdagen betekent... 

  • Euronext: naar 51 van 50 euro (outperform) - RBC
  • Randstad: naar sell van hold en naar 36 van 56 euro - Deutsche Bank

De agenda dan, misschien zit er iets voor u tussen. Pepsico wordt ook genoemd als mogelijke prooi voor Kraft Heinz, maar wie intussen niet:  

  • 11:00 Italië industriële productie mei 0,2% MoM
  • 13:30 Holland Colours AVA
  • 14:00 PepsiCo KW2-cijfers
  • 14:00 Yum! Brands KW2-cijfers
  • 16:00 VS JOLTS mei 

 

En dan nog even dit

Dan moet ik erg aan BAM en Heijmans denken en in iets mindere mate aan VolkerWessels:

 

 

Met Pepsico en Yum! Brands gaat het KW2-cijferseizoen los:

 

 

Het obligatieseizoen loopt al:

 

 

Snapt u staal nog?

   

 

Voor geïnteresseerden:

 

 

Veel meer kan ik er niet van maken, dan deze maar:

 

 

 

Veel succes vandaag. U volgt de koersen, het nieuws, de agenda, de beurstwitter en zelfs het IEXBeursblog in de real time IEX One Monitor in Nederlandse, Belgische, Duitse, Franse, Britse en Amerikaanse variant (rechtsboven).

 

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Gerelateerde aandelen23:00:00

  RANDSTAD NV
47,450
+1,200
+2,59%
  AEX
576,83
+2,04
+0,35%
  Pepsico
136,440
-0,850
-0,62%
  Yum! Brands
111,360
-1,910
-1,69%
  Euronext
69,800
+0,100
+0,14%