Terug

Columns

Watchlist

Voor half miljard short Shell?!

Door Arend Jan Kamp
op 27 jan 2016 om 07:00

 

Dit blog is van gisteravond 21:18 uur en van onze voorpagina gevallen. Ik zet hem op vandaag 07:00 terug ivm BAVA Shell om 10:00 uur.

AJK


 

Dit is pas huge, 32 miljoen aandelen keer nu 18,09 euro is 578,89 miljoen euro. Ja, dik een half miljard euro! Dit is nog eens short gaan, zeg, maar... dit is nog maar halve verhaal. Letterlijk. Lees mee.

 

 

Shortsell net aan de lijn, want hoe zit dat met die 15 januari? Volgens eigenaar Henk-Jan Faber is de melding op 20 januari bij de Britse toezichthouder gedaan, beetje aan de late kant. Het gaat daarij om Royal Dutch Shell B, de Britse notering. Hoofdnotering is echter Amsterdam

Wellicht dat de Britse toezichthouder FCE een bejaarde postduif naar de AFM in Amsterdam heeft gestuurd en daarom dus nu die melding. Onder voorbehoud dit uiteraard, dit is wat Henk-Jan er nu van bakken. Veel belangrijker is: waarom zit dat Davidson Kempner zó short?

Lees mee en dan vooral die laatste opmerking van Sander Stortenbeek. Davidson Kempner zit waarschijnlijk dito long in BG Group, dat Shell wil overnemen. Die trade Royal Dutch Shell B - BG Group las u vorige week al in een stukje van mij, U kunt nu zelf uw sommen maken.

Kortom, dit is wss niet om met heel veel en groot geld te speculeren op een neergang van Shell, maar om premie te pakken. Maar huge is het! Oh ja, morgen is aandeelhoudersvergadering Shell en donderdag BG Group hierover. De eer is voor Martijn Kok die weer eens het beste heeft opgelet.

En oh ja, houd voortaan ook maar die internationale noteringen van Shell, Unies, AF-KLM etc op Shortsell bij. 

 

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Gerelateerde aandelen23:00:02

  Royal Dutch Shell A
25,025
-0,260
-1,03%
  Royal Dutch Shell-B Shs
2.252,000
-26,500
-1,16%