Terug

Columns

Watchlist

Telecomkommertijd

Door Arend Jan Kamp
op 22 jul 2013 om 10:16

Het staat er echt: -27%. In Brussel gaat Mobistar k.e.i.h.a.r.d. onderuit op dramatsiche KW2-cijfers. Het bedrijf gooit de verwachtingen voor dit jaar met zo'n 10% naar beneden en skipt het dividend. Ja, dat zijn grappen en grollen die beleggers op een mooie maandagochtend niet kunnen waarderen.

Mobiele telefonie is de grote boosdoener. Er wordt gewoon minder gebeld. Misschien kent u het zelf ook wel uit eigen ervaring. U communiceert misschien ook meer en meer via social media en minder en minder met mobieltje en zelfs email. Zelf gebruik ik mijn telefoon voornamelijk nog voor appjes.

Anyway, daalt KPN mede hierom vandaag? Zou mij niet verbazen, want onder beleggers is zo'n beetje waar rook is, is KPN het motto, murw gebeukt als ze zijn na alle ellende en dalingen van het volksaandeel. Spannend, want het concern komt morgen met cijfers. Moet u rekening met ook zo'n zeperd?

Ik heb één commentaartje gevonden. Tje, want het is letterlijk één regel in een stukje van Kempen over Mobistar. Het klinkt wel gerustellend:

"Unlike Mobistar which mainly offers Mobile telephony, the addition of triple play (Snow) by KPN in February allows KPN to offset EBITDA pressure in Mobile and reduces churn."


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Gerelateerde aandelen16:48:24

  KPN Koninklijke
2,831
+0,033
+1,18%
  Orange Belgium
19,560
-0,300
-1,51%