Terug

Columns

Watchlist

Hogere Xeikonkunde

Door Arend Jan Kamp
op 12 jul 2013 om 13:45

Volgens De Tijd zou het gaan om investeringsfonds Gilde. Gefeliciteerd Xeikon-beleggers met die enorme koerswinst. Jullie geduld en risicobereidheid wordt beloond, zo lijkt het. Lijkt. Want allemaal leuk en aardig, het is toch wel goed en handig om te weten wie het bod gaat doen, toch?

Een naam staat dus niet in het officiële persbericht, maar dit schrijft De Tijd:

 

 

Wat is nu wijsheid? Als ik de stukken al had zou ik cashen. Lekkere winst in de tas en voor die laatste 7,5% naar 5,85 euro loopt u toch het risico dat de hele overname niet doorgaat. Kijkt u wel tegen een enorme downside aan. Handelaren hoef ik niets te vertellen, die weten wel raad met zulke special occasions.

De echte Xeikon-fans worden nu vast boos op mij, maar zo gek is het idee toch niet dat er alsnog iets mis gaat? Zeg maar waar ik een denkfout maak. In het verleden gingen dingen trouwens vaker anders dan anders bij Xeikon. Hier kom ik een aardig biootje van het bedrijf tegen op het forum. Geen touw aan vast te knopen...

Wat wel klip en klaar is, is dat Xeikon nu 17,16% op 5,45 euro en moeder Punch International +23,31% op 6,40 euro


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Gerelateerde aandelen23:00:02

  Iep Invest
6,750
0,000
0,00%